Het Dierenmuseum - Het virtuele museum over het dier in de kunst en cultuur

Wandelroutes langs dierenkunst op straat

Het Dierenmuseum heeft in de centra van verschillende steden in Nederland dierenkunst geïnventariseerd en daar wandelroutes uitgezet.
Sommige steden zijn namelijk qua dierenkunst ware juweeltjes. Als je goed kijkt, zie je op straat de mooiste dierenbeelden en op gebouwen, de mooiste dierenornamenten, -reliëfs en gevelstenen met dieren. Eigenlijk is de stad een dierenmuseum!

Iedere wandelroute vertelt je over de historie van de verschillende dierenkunst en neemt je tegelijkertijd mee door winkelstraten en langs highlights van een stad. Het zal je opvallen hoeveel dieren in de loop der eeuwen een belangrijke plek hebben gekregen op huizen, paleizen, kerken en pleinen!

De wandelroutes zijn GRATIS te downloaden door op de afbeelding te klikken, met uitzondering van Den Haag en Rotterdam. Deze wandelroutes kosten € 1.00 (excl. verzendkosten). Hiervoor krijg je een full colour brochure van 24 pagina's (Den Haag) respectievelijk 36 pagina's (Rotterdam). Je kunt deze wandelingen bestellen door een e-mail te sturen naar info@dierenmuseum.nl. Je krijgt de wandeling dan per post toegestuurd.

Dus hou je van dieren, kunst, geschiedenis én wandelen, loop dan eens een dierenkunstroute!

En wil je nog meer weten? Het Dierenmuseum geeft ook lezingen over dierenkunst op straat.

Den Haag

Delft

Gouda

Groningen

Een wandelroute van 4,5 kilometer langs 32 dierenkunstwerken.

Een wandelroute van 4,1 kilometer langs 36 dierenkunstwerken.

Een wandelroute van 3,5 kilometer langs 35 dierenkunstwerken.

Een wandelroute van 4 kilometer langs 51 dierenkunstwerken.

Leeuwarden

Nootdorp

Rotterdam

Utrecht

Een wandelroute van 4 kilometer langs 42 dierenkunstwerken.

Een wandelroute van 3,5 kilometer langs 13 dierenbeelden. Deze wandelroute is goed te combineren met een dagje Den Haag of Delft.

Een wandelroute van 4,5 kilometer langs 33 dierenkunstwerken. 

Een wandelroute van 3 kilometer langs 47 dierenkunstwerken. De route kan op meerdere plekken worden verlengd.


Meedoen?

We zijn voornemens om meer dierenroutes in Nederland te maken. Op dit moment werken we aan een dierenroute in Haarlem en in Amsterdam. Is er in jouw stad of dorp ook veel dierenkunst en vind je het leuk om samen met het Dierenmuseum een wandelroute uit te stippelen? Neem dan contact op via info@dierenmuseum.nl