Het Dierenmuseum - Het virtuele museum over het dier in de kunst en cultuur

Wandelroutes langs dierenkunst op straat

Het Dierenmuseum heeft in de centra van verschillende steden in Nederland dierenkunst geïnventariseerd en daar wandelroutes uitgezet.
Sommige steden zijn namelijk qua dierenkunst ware juweeltjes. Als je goed kijkt, zie je op straat de mooiste dierenbeelden en op gebouwen, de mooiste dierenornamenten, -reliëfs en gevelstenen met dieren. Eigenlijk is de stad een dierenmuseum!

De tot nog toe gemaakte dierenroutes vind je hieronder. De meeste zijn GRATIS te downloaden. Iedere route vertelt je over de historie van de verschillende dierenkunst en neemt je tegelijkertijd mee door winkelstraten en langs highlights van een stad.

Het zal je opvallen hoeveel dieren in de loop der eeuwen een belangrijke plek hebben gekregen op huizen, paleizen, kerken en pleinen.

Dus hou je van dieren, kunst én wandelen, loop dan eens een dierenkunstroute!

En wil je nog meer weten? Het Dierenmuseum geeft ook lezingen over dierenkunst op straat.

Den Haag

Delft

Gouda

Groningen

Een wandelroute van 4,5 kilometer. Deze stadswandeling kost € 1.00 (excl. verzendkosten) en bestaat uit een full colour brochure van 24 pagina's.
Je kunt de wandeling bestellen door een e-mail te sturen naar info@dierenmuseum.nl en je krijgt de wandeling dan per post toegestuurd.

Een wandelroute van 4,1 kilometer.
Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloaden.

Een wandelroute van 3,5 kilometer.
Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloa
den.

Een wandelroute van 4 kilometer. Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloaden.

Leeuwarden

Nootdorp

Rotterdam

Utrecht (verschijnt binnenkort)

Een wandelroute van 4 kilometer.
Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloaden
.

Een wandelroute van 3,5 kilometer langs 13 dierenbeelden. Deze wandelroute is goed te combineren met een dagje Den Haag of Delft. Of je kunt de route uitbreiden met een wandeling door het groen langs de Dobbeplas en via de Delftse Hout naar Delft wandelen.
De Nootdorpse Dierenroute kun je hier GRATIS downloaden.

Een wandelroute van 4,5 kilometer. Deze stadswandeling kost € 1.00 (excl. verzendkosten) en bestaat uit een full colour brochure van 36 pagina's.
Je kunt de wandeling bestellen door een e-mail te sturen naar info@dierenmuseum.nl en je krijgt de wandeling dan per post toegestuurd. Deze route verschijnt binnenkort.

Deze wandelroute verschijnt binnenkort.


Meedoen?

We zijn voornemens om meer dierenroutes in Nederland te maken. Op dit moment werken we aan een dierenroute in Haarlem en in Amsterdam. Is er in jouw stad of dorp ook veel dierenkunst en vind je het leuk om samen met het Dierenmuseum een wandelroute uit te stippelen? Neem dan contact op via info@dierenmuseum.nl