"Ik ben leven dat leven wil, te midden van leven dat leven wil." - Albert Schweitzer (1875 - 1965)

Dierenkunstroutes: wandelen langs dierenkunst op straat

Sommige steden zijn qua dierenkunst ware juweeltjes. Als je goed kijkt, zie je op straat de mooiste dierenbeelden en op gebouwen, de mooiste dierenornamenten, -reliëfs en gevelstenen met dieren. Eigenlijk is de stad een dierenmuseum!
Sinds we begonnen met deze dierenkunstroutes kijk ik als ik loop of fiets niet alleen maar voor me, maar steeds vaker omhoog. En dan valt het op hoeveel dieren in de loop der eeuwen een belangrijke plek hebben gekregen op huizen, paleizen, kerken en pleinen. Vaak gaat er achter deze kunst een diepere betekenis schuil. Veel beeldende kunstenaars maakten namelijk gebruik van symboliek in hun werk. 

Dus hou je van dieren, kunst én wandelen loop dan eens een dierenkunstroute!

De tot nog toe gemaakte dierenroutes vind je hieronder. De meeste zijn GRATIS te downloaden. Iedere route vertelt je over de historie van de verschillende dierenkunst en neemt je tegelijkertijd mee door winkelstraten en langs highlights van een stad.
Een wandelroute van 4,5 kilometer. Deze stadswandeling kost € 2.00 (excl. verzendkosten) en bestaat uit een full colour brochure van 24 pagina's.
Je kunt de wandeling bestellen door een e-mail te sturen naar info@dierenmuseum.nl en je krijgt de wandeling dan per post toegestuurd.

Een wandelroute van 4,1 kilometer.
Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloaden.


Een wandelroute van 3,5 kilometer.
Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloaden.

Een wandelroute van 3,5 kilometer langs 13 dierenbeelden.
Deze wandelroute is goed te combineren met een dagje Den Haag of Delft. Of je kunt de route uitbreiden met een wandeling door het groen langs de Dobbeplas en via de Delftse Hout naar Delft wandelen.

De Nootdorpse Dierenroute kun je hier GRATIS downloaden.


Een wandelroute van 4,5 kilometer. Deze stadswandeling kost € 3.00 (excl. verzendkosten) en bestaat uit een full colour brochure van 36 pagina's.
Je kunt de wandeling bestellen door een e-mail te sturen naar info@dierenmuseum.nl en je krijgt de wandeling dan per post toegestuurd.

Een wandelroute van 4 kilometer.
Deze stadswandeling kun je hier GRATIS downloaden.

 

Meedoen?

We zijn voornemens om meer dierenroutes in Nederland te maken. Op dit moment werken we aan een dierenroute in Utrecht en Groningen. Daarna volgt Amsterdam. Is er in jouw stad of dorp ook veel dierenkunst en vind je het leuk om samen met het Dierenmuseum een wandelroute uit te stippelen?
Neem dan contact op via info@dierenmuseum.nl